Coaste de vita inabusite in bere
PrinteazaCoaste de vita inabusite in bere din: coaste de vita, sare, piper, ulei de rapita, bere, supa de vita, morcovi, ceapa, telina, usturoi, foi de dafin.
- 1 kg de coaste scurte de vită
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de rapiţă
- 2 cutii sau sticle de bere Guinness
- 2 ceşti supă de vită
- 3 morcovi mari, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi mari
- 2 cepe tăiate în patru
- 2 tulpini de ţelină, tăiate în bucăţi mari
- 8 căţei de usturoi curăţaţi
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Asezonează coastele cu sare şi piper şi adaugă uleiul într-o tigaie mai mare, la foc mediu.
Cand uleiul e fierbinte, adaugă coastele: lasă-le să se prăjească, întorcandu-le din cand în cand, pană devin complet maronii; cam 10 min în total. Transferă apoi coastele într-o oală tip slow cooker.
In timp ce tigaia e încă fierbinte, toarnă în ea berea, apoi amestecă cu resturile maronii lăsate de carnea prăjită. Toarnă sosul rezultat în slow cooker.
Adaugă în oală şi restul ingredientelor şi dă focul mare. Lasă coastele să se facă pană cand vezi că se rup cu uşurinţă, cam 4 ore.
La final, presară şi nişte gremolata.
Coaste de vita inabusite in bere
Pofta buna!