Coaste cu fasole
PrinteazaCoaste cu fasole din: fasole, coaste de porc, rosii in bulion, salvie, ceapa, rozmarin, ulei, sare, piper.
- 300 g fasole
- un kg coaste de porc
- 4 rosii in bulion
- 4 frunze salvie
- o ceapa
- o crenguta rozmarin
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat 30 de minute şi apoi se trece sub un jet de apă rece. Se pune la fiert în doi litri de apă rece împreună cu foaia de dafin. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, se diminuează focul si se lasă la fiert pentru o oră.
Se taie mărunt ceapa şi roşiile, iar coastele se taie una câte una. Se rumenesc coastele în ulei, se adaugă ceapa si se lasă 2 minute. Apoi, se pun roşiile si se presară sare. Se lasă la fiert timp de 40 de minute, adăugând apă de la fasolea care fierbe.
Se adaugă fasolea peste carne, se pun 2 frunze de salvie tocată si se lasă la fiert încă 30 de minute. Se pune piper, se presară rozmarin, se amestecă si se aduce la masă cu restul frunzelor de salvie.
Coaste cu fasole
Pofta buna!