Coaste la cuptor cu vin
PrinteazaCoaste la cuptor cu vin din: coaste de porc, ceapa, usturoi, otet, vin, cimbru, piper, boia, ulei, zahar.
- 1,5 kg coaste de porc
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi zdrobiţi
- 2 linguri oţet balsamic
- 100 ml vin sec
- cimbru
- chimion măcinat
- piper măcinat
- boia
Sos:
- 4 linguri pastă de roşii
- 2 linguri ulei
- 100 ml vin dulce
- 2 linguri oţet balsamic
- chili (opţional)
- cimbru
- boia
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri miere
- sare
Mod de preparare:
Unge coastele cu usturoiul zdrobit, presară piper, cimbru şi inele de ceapă, stropeşte-le cu vinul amestecat cu oţet şi lasă-le acoperite, la rece, 24 de ore. A doua zi, amestecă ingredientele pentru sos, astfel încât să obţii o compoziţie densă.
Incinge cuptorul.
Pune grătarul cuptorului pe o tavă cu apă, iar pe grătar aşază coastele unse cu sos şi acoperă cu folie de aluminiu. Dă-le la cuptor la foc mediu pentru o oră şi jumătate, având grijă să nu sece apa din tavă.
Indepărtează folia, unge din nou coastele cu sos şi lasă-le să se rumenească pe ambele părţi.
Pentru garnitură, poţi pune pe grătar şi jumătăţi de cartof condimentate şi unse cu ulei.
Pofta buna!