Coaste de miel in alcool aromat
PrinteazaO reteta de coaste de miel in clacool aromat din: coaste de miel, coiac, rozmarin, cimbru, ienupar, ceapa, usturoi, vin alb sec, miere, lamaie, ulei de masline, scortisoara, sare si piper.
- 2 coaste de miel 3 linguri coniac
- rozmarin
- cimbru
- ienupar
pentru marinata:
- 2 cepe
- 4-5 catei de usturoi
- 200 ml vin alb sec
- 2 lingurite cu miere
- 1 lamaie proaspata
- ulei de masline
- scortisoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune bucăţile de coastă de miel într-o tavă mai înaltă. într-un bol, amestecă ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, mierea, uleiul de măsline, vinul, piperul, sarea, zeama de lămâie şi scorţişoara.
Toarnă acest amestec peste bucăţile de miel, acoperă şi lasă la frigider timp de o oră. Aşază apoi bucăţile de miel marinat într-o tavă unsă cu puţin ulei. Presară deasupra rozmarin, cimbru şi ienupăr. Lasă la cuptor aproximativ 70 de minute. Din când în când, unge-le cu sosul din tavă.
Dacă mai e nevoie, completează cu apă călduţă. Spre final, stropeşte coasta cu 3 linguri cu coniac. Serveşte cu legume trase în unt şi stropite cu sosul format în tavă.
Coaste de miel in alcool aromat
Pofta buna!