O reteta delicioasa de coaste de miel cu rosii din: coaste de miel, mustar, unt, usturoi, rozmarin, rosii, ardei iute, seminte de fenicul, cimbru, zahar, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
2 kg coaste de miel
1 lingură cu muştar
150 g unt
6 căţei de usturoi
3 fire de rozmarin
4 roşii
1 ardei iute
1 linguriţă cu seminţe de fenicul
2 fire de cimbru
1 linguriţă cu zahăr
ulei de măsline
sare
piper
Preparare:
Unge bine coastele cu muştar şi unt înmuiat la temperatura camerei.
Crestează din loc în loc şi împănează cu 4 căţei de usturoi tăiaţi felii.
Presară sare, piper şi rozmarin. Aşază coastele într-o tavă termorezistentă.
De jur-împrejur, aşază roşiile tăiate pe jumătate. Peste roşii, presară uniform restul de usturoi zdrobit, seminţele defenicul, ardeiul iute tocat fin.
Stropeşte totul cu ulei de măsline şi lasă la cuptor 1 oră şi jumătate.
Din când în când stropeşte cu sosul din tavă. Dacă sosul scade prea mult mai adaugă treptat apă călduţă.
Se mai poate proceda: Marinează coastele în amestecul a 2 cepe, 6 căţei de usturoi, 1 lingură cu miere, 1 lingură cu ulei, sare şi 200 ml vin.
Se serveşte friptura fierbinte alături de un pahar cu vin roşu.
Coaste de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline sare piper Pentru crusta: 50 g pesmet 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi […]
Coaste de miel cu piure de cartofi mov din: coaste de miel, marinada, cartofi mov, smantana, unt, sare, zucchini, vin. Ingrediente: 350 g coaste de miel (8 coaste) marinată din ulei şi ierburi aromatice (usturoi, boia de ardei iute, coriandru, rozmarin, piper, sucul de la o lămâie, 125 g unt, 70 g parmezan, 1 foaie de dafin, […]
Coastele de miel se prajesc in ulei incins si cand sunt gata se scot pe un prosop de hartie. Se pot servi cu mujdei si mamaliguta.
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
O reteta practica si gustoasa de coaste de miel.
Ingrediente:
200 g coaste de miel
sare
ulei
mujdei
Mod de preparare:
Coastele de miel se prajesc in ulei incins si cand sunt gata se scot pe un prosop de hartie. Se pot servi cu mujdei si mamaliguta.