Coaste de miel in sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare si piper. Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de rozmarin ulei de masline Pentru sos: 3 linguri de mustar 1 lingura otet balsamic 2 linguri ulei de masline 3 […]
Coaste de miel cu rozmarin si usturoi
PrinteazaCoaste de miel cu rozmarin si usturoi din: coaste, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei, vin alb sec.
- 8-10 coaste de miel
- 1 lingurita rozmarin (sau o crenguta)
- 5 catei usturoi
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 1 pahar vin alb sec
Mod de preparare:
Speli coastele şi le tamponezi cu un şervet de hârtie. Le marinezi cu sare, piper, usturoi tăiat fin, rozmarinul, adaugi uleiul, vinul şi le bagi într-un bol.
Le laşi peste noapte la frigider sau le prepari în aceeaşi zi, după ce au stat la temperatura camerei, în jur de o oră.
Nu pui la cuptor carnea rece, pentru că nu se va rumeni uniform.
Incălzeşti cuptorul. între timp, secţionezi din loc în loc porţiunile cu grăsime ale coastelor.
Mai presari un praf de sare şi le aşezi în tavă (unsă cu puţin ulei), cu partea grasă în sus. Bagi la cuptor.
Le ţii la foc mediu aproximativ 70 de minute sau chiar mai mult (în funcţie de mărimea coastelor).
Scoţi din cuptor, acoperi cu folie alimentară tava şi laşi să se răcorească 5-10 minute, apoi le porţionezi şi serveşti.
Coaste de miel cu rozmarin si usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Coaste de miel cu piure de cartofi
Coaste de miel cu piure de cartofi din: coaste de miel, marinada, cartofi mov, smantana, unt, sare, zucchini, vin. Ingrediente: 350 g coaste de miel (8 coaste) marinată din ulei şi ierburi aromatice (usturoi, boia de ardei iute, coriandru, rozmarin, piper, sucul de la o lămâie, 125 g unt, 70 g parmezan, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă […]
Pofta buna!