Coaste de miel cu salicornia
PrinteazaO reteta de coaste de miel cu salicornia din: coaste de miel, sare de mare, piper, ulei de masline, salicornia, unt, fileuri de ansoa, coaja si zeama de lamaie si alune.
Mielul in saramura si salicornia merg de minune într-o zi de vară. Brânca are un sezon scurt, luna iulie. Salicornia se găseşte la negustorii de peşte, dar şi în pieţe şi la unele supermarketuri. Dacă nu găsiţi, serviţi coastele cu fenicul înăbuşit sau cu o salată de untişor simplă.
- 2 coaste de miel în saramură, fiecare cu 6 oase
- sare de mare şi piper
- 2 linguri de ulei de măsline
- 200 g de salicornia
- 25 g de unt
- 2-3 fileuri de anşoa, tăiate mare
- coaja rasă şi zeama de la jumătate de lămâie
- 50 g de alune, desfăcute pe din două şi prăjite
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200°C (cuptor electrici/treapta 6 (cuptor cu gaz]. Asezonaţi costiţele de miel cu sare şi piper. încingeţi uleiul de măsline într-o cratiţă mare sau într-o tavă de friptură şi rumeniţi costiţele de miel 2-3 minute, cu partea cu grăsime în jos. Intoarceţi costiţele şi băgaţi vasul la cuptor.
Lăsaţi-le 15 minute dacă vă plac mai în sânge sau 20 de minute dacă le preferaţi potrivite. Scoateţi-le din cuptor, acoperiţi-le cu folie alimentară şi lăsaţi-le să stea undeva la cald, cel puţin 10 minute. Intre timp, daţi în clocot o oală mare cu apă sărată. Adăugaţi salicornia şi lăsaţi-o să fiarbă 2-3 minute, până se frăgezeşte. Reîmprospătaţi-o într-un bol cu apă cu gheaţă, apoi scurgeţi-o din nou.
Când sunteţi aproape gata de servire, topiţi untul într-o tigaie mare, la foc moderat. Când începe să facă spumă, adăugaţi fileurile de anşoa, salicornia şi zeama şi coaja de lămâie. încălziţi-le 2-3 minute, apoi adăugaţi alunele prăjite şi o cantitate generoasă de piper măcinat.
Impărţiţi salicornia pe farfurii calde. Tăiaţi coastele de miel felii şi aranjaţi-le deasupra. Turnaţi cu lingura sos de la miel şi de la salicornia. Serviţi-le imediat, cu piure de cartofi sau cu cartofi noi.
Coaste de miel cu salicornia
Pofta buna!