Coaste picante de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de coaste picante de porc din: coaste de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, lamai verzi, ulei extravirgin de masline si sare. Această reţetă prevede îmbinarea aromei dulcege a mentei şi cea plăcut aspră a lămâii verzi
- 600 g coaste de porc
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei iute
- 2-3 fire de mentă proaspătă
- 2 lămâi verzi
- ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le împreună cu ardeiul iute şi cu firele de mentă proaspătă bine spălată, din care păstraţi câteva frunzuliţe întregi. Puneţi apoi totul într-un castron.
Adăugaţi uleiul, sarea şi sucul de lime; lăsaţi la marinat costiţele în compoziţia obţinută timp de cel puţin 2 ore.
Apoi scurgeţi costiţele din lichid şi frigeţi-le pe cărbuni sau în cuptor la 200°C circa 30 de minute; aşezaţi-le pe farfurii, ornând cu lămâia verde rămasă, spălată şi tăiată rondele, plus câteva frunzuliţe de mentă.
Coaste picante de porc
Poftă bună!