Coaste picante de porc

Printeaza

O reteta delicioasa de coaste picante de porc din: coaste de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, lamai verzi, ulei extravirgin de masline si sare. Această reţetă prevede îmbinarea aromei dulcege a mentei şi cea plăcut aspră a lămâii verzi

Ingrediente:Coaste picante de porc

  • 600 g coaste de porc
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2-3 fire de mentă proaspătă
  • 2 lămâi verzi
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le împreună cu ardeiul iute şi cu firele de mentă proaspătă bine spălată, din care păstraţi câteva frunzuliţe întregi. Puneţi apoi totul într-un castron.

Adăugaţi uleiul, sarea şi sucul de lime; lăsaţi la marinat costiţele în compoziţia obţinută timp de cel puţin 2 ore.

Apoi scurgeţi costiţele din lichid şi frigeţi-le pe cărbuni sau în cuptor la 200°C circa 30 de minute; aşezaţi-le pe farfurii, ornând cu lămâia verde rămasă, spălată şi tăiată rondele, plus câteva frunzuliţe de mentă.

Coaste picante de porc

Coaste picante de porc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.