Coaste de porc la gratar cu sos de ardei iute
PrinteazaCoaste de porc la gratar cu sos de ardei iute din: coaste de porc, chimion, paprika, coriandru, oregano, zahar brun, lime, ulei de masline, usturoi, pasta de rosii, otet de vin rosu, pasta de ardei iute, zeama de lime.
- 1,5 kg coaste de porc
condimente:
- 1 lingura chimion macinat
- 1 lingurita paprika
- 1 lingura de coriandru macinat
- 2 lingurite de oregano uscat sau 2 linguri de frunze proaspete tocate
- 1 lingura cu varf de zahar brun
- 1 lime, taiat in sferturi pentru servit, dupa ce ai ras coaja
pentru sosul de ardei iute:
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 lingura pasta de rosii
- 3 linguri de zahar brun
- 2 linguri otet de vin rosu
- 2 lingurite pasta de ardei iute
- zeama de la 1 lime
Mod de preparare:
Amestecă condimentele uscate cu 1/2 linguriţă de sare grunjoasă, apoi freacă bucăţile de carne cu ele.
Lasă-le să se marineze cel puţin 1 oră. In mod ideal, e nevoie de 1 zi, la frigider.
Pentru a prepara sosul, încinge uleiul într-o crăticioară şi căleşte usturoiul 1 minut.
Adaugă restul ingredientelor, plus 2 linguri de apă şi fierbe totul câteva secunde, până ce zahărul se topeşte.
Asezonează cu sare şi pune sosul deoparte.
Incinge cuptorul la 160°C. Pune coastele într-o tavă de copt, într-un singur strat.
Toarnă peste ele 100 ml de apă fierbinte, acoperă tava bine cu folie şi dă-o la cuptor 2 ore, până când carnea se desprinde uşor de oase. Scurge grăsimea acumulată.
Aprinde grătarul şi aşteaptă până cărbunii se fac jar.
Pune coastele pe grătar 4-5 minute pe fiecare parte, cât să se închidă la culoare şi să devină fierbinţi la interior.
Foloseşte un cleşte pentru a le întoarce, unge-le cu sosul de ardei iuţi şl mai lasă-le 1 minut, să se înnegrească pe alocuri.
Serveşte-le pe un platou, alături de restul de sos, de sferturi de lime şi de un bol cu salsa.
Coaste de porc la gratar cu sos de ardei iute
Pofta buna!
Arata bine coastele