Coaste de porc cu legume

Printeaza

O reteta de coaste de porc cu legume din: coaste de porc, bere bruna, ceapa, ardei gras, masline, usturoi, salata verde, zeama de lamaie, ulei si sare. Coastele pot fi coapte şi în zeamă de varză sau în vin roşu îndoit cu apă. Sunt şi mai gustoase dacă le cumperi puţin afumate.

Ingrediente:Coaste de porc cu legume

  • 1 kg coaste de porc
  • 500 ml bere bruna
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 ardei grasi verzi
  • 100 g masline
  • 3 catei de usturoi
  • salata verde
  • zeama de lamaie
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Porţionează coastele, sărează-le şi pune-le într-o tavă mai adâncă. Toarnă berea peste ele şi dă la cuptor pentru 40 de minute. Din când în când, stropeşte coastele cu sosul din tavă. Toacă mărunt ceapa curăţată şi căleşte-o în 5-6 linguri cu ulei.

Când a devenit sticloasă, adaugă ardeiul roşu şi pe cei verzi curăţaţi de cotoare şi seminţe, tăiaţi în cubuleţe. Continuă să căleşti până se înmoaie toate legumele.Toacă usturoiul mărunt din cuţit şi pune-l restul legumelor, adaugă măslinele.

Căleşte puţin şi potriveşte de sare. Serveşte coastele acoperite cu legume pe pat de salată verde tăiată foarte subţire şi stropită cu zeamă de lămâie.

Coaste de porc cu legume

Coaste de porc cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.