Coaste de porc şi sos de chives
PrinteazaO reteta de Coaste de porc şi sos de chives din: coaste de porc, cola, seminte de susan, ketchup, zahar, sos de soia, sos warcestershire, sos dulce de chilli, boia, smantana, maioneza, chives si ceapa verde.
- 2 şiruri coaste de porc
- 2 cutii de cola
- 2 linguriţe seminţe de susan (opţional)
pentru sos:
- 8 linguri de ketchup
- 8 linguri de zahăr
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri de sos Worcestershire
- 2 linguri sos dulce de chilii
- 1 linguriţă de boia
pentru sosul de chives:
- 300ml de smântână
- 2 linguri de maioneză
- 1 legătură mică de chives, tocată
- 6 fire de ceapă verde, feliate
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3 şi se pun coastele într-o tavă. Se toarnă peste ele cola şi suficientă apă cât să le acopere complet. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor două-trei ore, până când coastele devin moi, fără să se desprindă carnea complet de pe os.
Intre timp, se pun toate ingredientele pentru sos într-o crăticioară. Se încălzesc la foc mic şi se dau în clocot două minute, amestecând încontinuu.
Când coastele sunt gata, se scot cu grijă din tavă. Se toarnă într-un vas lichidul rămas şi se şterge bine tava cu un prosop de hârtie. Se pun coastele înapoi în tavă şi se stropesc cu sosul lipicios. Se acoperă şi se lasă la frigider să se marineze cel puţin o oră (deşi indicat este să stea 24 de ore). în acest punct coastele pot fi congelate.
Se amestecă ingredientele pentru sosul de chives şi se lasă la frigider.
Se încinge grătarul şi se aşteaptă să se formeze jarul sau se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se aşază coastele pe grătar şi se frig 20 de minute, întorcându-le din când în când. Se ung ocazional cu sosul rămas de la marinadă. Când coastele devin lipicioase şi crocante, se porţionează şi se servesc. Se presară cu seminţe de susan (după preferinţă) şi se aşază alături de sosul de chives.
Coaste de porc şi sos de chives
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos pentru coaste de porc