Coaste de porc in sos
PrinteazaCoaste de porc in sos din: coaste de porc, lamaie, cimbru, sare, piper, pasta de tomate, usturoi verde, ceapa verde, miere, rondele de ananas, otet balsamic, ulei de masline, limes, mustar iute, sare.
- 12 coaste de porc
Pentru marinare:
- 1 lămâie
- cimbru
- sare
- piper
Sos:
- 150 ml pastă de tomate
- 1 legătură usturoi verde
- 1 legătură ceapă verde
- 1 lingură miere
- 2-3 rondele de ananas din compot
- 1 lingură oțet balsamic
- 2 linguri ulei măsline
- 1 limes
- 2 linguri muștar iute
- sare
Mod de preparare:
Coastele de porc se stropesc cu zeama stoarsă de la 1 lămâie, se asezonează cu cimbru, sare, piper și se lasă la marinat într-o pungă de plastic, la frigider, timp de 12 ore.
După acest timp, se frig pe grătarul foarte bine încins.
Se prepară sosul: se spală și se curăță usturoiul și ceapa verde, păstrându-se puțin și din codițele verzi, se toacă mărunt și se adaugă într-un blender împreună cu ananasul din compot, zeama de limes, pasta de tomate, muștarul, uleiul de măsline, mierea și oțetul balsamic.
Se presară sare după gust.
De asemenea se mai pot adăuga și condimente suplimentare, în funcție de opțiuni: curry, scorțișoară, piper sau mentă.
Coastele se servesc de obicei cu garnitură de cartofi prăjiți.
Coaste de porc in sos
Pofta buna!