Coaste de porc cu varza rosie cu mere
PrinteazaO reteta de coaste de porc cu varza rosie si mere din: coaste de post, varza rosie, mere golden, piper, cimbru, marar, unt, miere, sare si supa de legume.
- 1,5 kg de coaste de porc
- o varza rosie potrivita
- patru mere golden
- sucul de la jumatate de portocala
- o lingurita de piper negru macinat
- cimbru
- seminte de marar
- 50 de grame de unt
- 100 de grame de miere
- sare
- o cana de supa de legume (eventual dintr-un cub de concentrat)
Mod de preparare:
Taie in bucati coastele, in perechi de cate doua. Amesteca mierea cu o cana de supa de legume, cu cimbrul, sarea si piperul. Inmoaie costele in acest sos si lasa-le sa stea la marinat, la rece, circa o ora.
Toaca varza. Topeste untul intr-o cratita si inabusa varza in unt, cu un praf de sare si sucul de portocala. Acopera si lasa pe foc circa 30 de minute. Curata si taie in cubulete merele. Adauga-le in varza inabusita, amesteca totul incet si mai lasa amestecul pe foc, alte 20 de minute. Potriveste de sare, piper.
Scoate coastele din marinata si pune-le intr-o tava unsa cu putin ulei, in cuptorul incins bine, circa 30 de minute. Adauga tot sosul de la marinata peste coaste.
Sosul se va carameliza, asa ca, daca este necesar, mai poti adauga putina apa.
Serveste coastele cu varza inabusita stropite cu sosul lasat de coastele din cuptor.
Coaste de porc cu varza rosie cu mere
Pofta buna!