Coaste de vita la cuptor

Printeaza

Coaste de vita la cuptor din: ceapa, pasta de ardei iute, paprika, fulgi de ardei iute, rosii, ketchup, sos barbeque, otet de mere, zahar brun, wisky, coaste de vita, supa de vita, cartofi prajiti, mere, ceapa verde, coriandru, ulei de masline.

Ingrediente:Coaste de vita la cuptor

  • 1 ceapa mica, tocata grosier
  • 4 linguri pasta de ardei iute
  • 2 lingurite de paprika dulce
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 400 g rosii tocate, din conserva
  • 5 linguri de ketchup
  • 5 linguri de sos barbeque
  • 100 ml otet de mere
  • 100 g zahar brun
  • 100 ml whisky
  • 4 coaste mari de vita
  • 1 cub supa de vita
  • cartofi prajiti

pentru salsa:

  • 2 mere verzi, taiati in cuburi (acoperite imediat cu zeama de lime)
  • 2 ceapa verzi, feliate
  • 1 mana de coriandru, tocat mare
  • 1 lingura ulei de masline

 

Mod de preparare:

Cu o zi înainte, pune primele 10 ingrediente în robotul de bucătărie şi mixează-le până obţii un sos.

Pune coastele într-o pungă alimentară (sau o tavă), toarnă peste ele sosul şl freacă-le bine. Lasă-le la marinat în frigider peste noapte.

Incinge cuptorul la 160°C şl fierbe un ibric de apă. Aşază coastele şl marinada într-un vas mare de cuptor cu capac.

Fărâmiţează deasupra cubul de supă, apoi răstoarnă apa din ibric, atâta cât să acopere aproape coastele.

Pune capacul şl găteşte-le 4 ore, până se frăgezesc.

Transferă lichidul din vasul de copt într-o carafă sau un bol; lasă-l puţin, apoi îndepărtează cu o spumieră grăsimea adunată la suprafaţă.

Transferă şi coastele într-o tavă de copt, apoi pune lichidul înapoi în vasul în care au fost coastele şl lasă-l la fiert pe aragaz până recapătă consistenţa unul sos. Toarnă-l peste coaste, întorcându-le de pe o parte pe alta pentru a se acoperi uniform.

Încinge cuptorul la 180°C şi coace coastele neacoperite timp de 1 oră, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea timpului, pentru a fi lipicioase şi lucioase la exterior şi fierbinţi la interior.

Când coastele sunt gata, acoperă tava cu folie pentru a le menţine calde cât timp prăjeşti cartofii pal.

Amestecă ingredientele de salsa. Serveşte carnea cu câte o lingură mare de salsa şi cartofi prăjiţi.

Coaste de vita la cuptor

Coaste de vita la cuptor

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sunt delicioase coastele de vita la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.