Coaste de vita cu sos
PrinteazaO reteta delicioasa de coaste de vita cu sos din: coaste de manzat, ketchup, otet de mere, suc de mere, zahar brun, sos warchestaire, usturoi, ceapa, sos tabasco, nucsoara, chilli, chimen, sare, sos de soia si supa de legume.
- coaste de mânzat 1200 g
- ketchup 250 ml
- otet de mere 10 ml
- suc de mere 15 ml
- zahăr brun 20 g
- sos Worchestaire 2 g
- usturoi proaspăt 10 g
- ceapă albă 8 g
- sos Tabasco 1 g
- nucsoară, chilli pudră, chimen, sare după gust
- sos soia 5 g
- supă de legume 2000 ml
Mod de preparare:
Se realizează o supă din legume (telină, morcovi, ceapă, usturoi, rădăcini de pătrunjel, foi de dafin, sare si piper negru). În această supă se fierb coastele de mânzat pentru aproximativ 30 de minute, la foc mediu
După fierbere, cu ajutorul unei pensule se ung coastele de mânzat cu sos realizat din ketchup, suc de mere, otet de mere, zahăr brun, sos Worchestaire, usturoi, ceapă tocată, chilli pudră, chimen si sos de soia
Acest sos a fost fiert în prealabil aproximativ 10 minute (pentru a se topi zahărul) Coastele de mânzat vor fi asezate într-o tavă și date la cuptor timp de 20-25 minute la o temperatură de 180°C. Se serveste cu sos sau mustar.
Coaste de vita cu sos
Pofta buna!