Coaste de vitel in crusta de ierburi aromatice
PrinteazaCoaste de vitel in crusta de ierburi aromatice din: ulei de masline, coaste de vitel, busuioc, chievs, patrunjel, rozmarin, tarhon, cimbru, boabe de piper, unt, pesmet, gruyere, cheddar.
- 4 linguri ulei de masline
- 2 bucati coaste de vitel, 250 g fiecare cu tot cu os
pentru crusta de ierburi:
- cate 1 mana mare de busuioc
- chives
- patrunujel
- rozmarin
- tarhon
- cimbru
- 1 lingurita boabe de piper alb si negru
- 75 g de unt, inmuiat
- 25 g unt
- 100 g de pesmet uscat
- 50 g de Gruyere, rasa
- 25 g de Cheddar, rasa sau orice alta branza de buna calitate
Mod de preparare:
Pentru a face crusta de ierburi, spală şi usucă ierburile, apoi toacă-le grosier. Zdrobeşte boabele de piper, apoi pune toate ingredientele într-un blender şi mixează-le până obţii o compoziţie fină. Modeleaz-o sub forma unui cârnat, înveleşte-o în folie alimentară şi leag-o la ambele capete. Poate fi congelată până când o foloseşti.
Incălzeşte cuptorul la 200°C. încinge uleiul de măsline într-o tavă de copt, asezonează carnea şi rumeneşte-o bine la ambele capete, într-o tigaie, apoi dă-o la cuptor 12 minute, întorcând-o pe partea cealaltă după 6 minute, pentru a obţine o carne de culoare roz. Acoper-o cu folie şi las-o să se odihnească într-un loc călduros timp de 10-15 minute înainte de-a o servi.
Incinge cuptorul pe funcţia grill. Taie felii cu grosimea de 5 mm din circa două treimi din crusta de ierburi (congelează cealaltă treime pentru o întrebuinţare ulterioară) şi întinde-le între 2 foi de folie alimentară până la dimensiunile bucăţilor de carne – s-ar putea să fie nevoie să tai şi să remodelezi crusta întrucât bucăţile de carne au rareori o formă perfect rotundă.
Pune crusta modelată astfel peste carne, apoi aşaz-o în cuptorul fierbinte, până ce crusta clocoteşte şi începe să devină rumenă şi crocantă.
Coaste de vitel in crusta de ierburi aromatice
Pofta buna!