Cobbler din legume de toamna

Printeaza

Cobbler din legume de toamna 

Ingrediente:Cobbler din legume de toamna

  • 350 g morcovi cuburi
  • 350 g cartofi cuburi
  • 350 g gulie cuburi
  • 350 g dovlecel cuburi
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa taiata mic
  • 25 g unt
  • 25 g faina
  • 1 lingura mustar
  • 300 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • 2 fire praz felii

Pentru ornat:

  • 100 g unt
  • 450 g faina
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 3 linguri arpagic taiat marunt
  • 175 g branza
  • 225 ml lapte

Mod de preparare:

Se fierb legumele in apa clocotita 3-4 minute. Se incinge uleiul si se caleste ceapa 3-4 minute. Se adauiga untul. Cand s-a topit se adauga faina. Se lasa pe foc 1 minut, apoi se toarna mustarul, laptele si smantana. Se adauga legumele. Se lasa sa dea in clocot, apoi se fierbe inabusit 10-15 minute.

Se adauga prazul, se asezoneaza si se mai lasa 2 minute. Se rastoarna intr-un vas termorezistent. Se incinge cuptorul. Se freaca untul cu faina pana ce capata aspectul unor firimituri. Se amesteca ierburile aromatice si branza.

Se adauga laptele. Se intinde o foaie de 1,5 cm grosime din care se decupeaza rondele cu diametrul de 6 cm. Se aranjeaza pe marginea vasului. Se stropeste cu lapte si branza. Se coc 15-20 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.