Supă de Pui cu Lemongrass și Lapte de Cocos: O Incursiune în Bucătăria Thailandeză din: piept de pui, lapte de cocos, lemongrass, supa de pui, ciuperci, ardei iute, sos de peste, suc de lamaie verde, zahar brun, coriandru, sare, piper. Pentru iubitorii de arome exotice și experiențe culinare unice, supa de pui cu lemongrass și […]
Coca cu branza sau varza
PrinteazaCoca cu branza sau varza din: faina, apa, drojdie, branza, oua, varza, piper, ardei.
Ingrediente:
- 2 kg faină
- circa 2 l apă
- 50 g drojdie pentru maia (o prepari cu câteva zile înainte, de preferat de seara, pentru a putea fi frământat aluatul a doua zi)
Pentru umplutură:
- 2 kg brânză de vaci şi 7 ouă sau 1 varză mare
- sare
- piper
- pastă de ardei
Mod de preparare:
Frămânţi aluatul şi îl laşi la dospit între o jumătate de oră şi o oră.
Intinzi un blat subţire şi îl umpli cu brânză amestecată cu ou sau cu varză călită. Pliezi marginile, le ungi cu ou bătut şi le dai la cuptorul încins, până devine aurie (15 minute la cuptorul cu lemne sau 20-25 de minute la cuptorul cu gaz, la 200 grade Celsius)
Coca cu branza sau varza
Pofta buna!
Macarons cu Vanilie și Cremă de Brânză
Macarons cu Vanilie și Cremă de Brânză din: faina, zahar, albusuri, sare, extract de vanilie, branza, unt. Pentru iubitorii de dulciuri rafinate, macarons reprezintă o alegere perfectă. Aceste mici bijuterii ale patiseriei franceze combină finețea macarons-urilor cu o umplutură cremoasă și aromată, oferind o experiență gustativă de neuitat. Reteta Macarons cu Vanilie și Cremă de […]