Cochilii cu brânză şi ciuperci
PrinteazaO reteta de chochilii cu branza si ciuperci din: paste, branza topita, ciuperci, sare grunjoasa, ulei de masline, unt, chili, piper, parmezan, marar si smantana dulce.
- 500 g paste tip cochilie
- 150 g branza topita
- 300 g ciuperci
- sare grunjoasa
- 1-2 lingurite ulei de masline
- 50 g unt
- o lingurita chili
- piper
- 2 linguri parmezan
- o legatura marar
- o lingura smantana dulce
Mod de preparare:
Se pune apa să fiarbă. Se adaugă o linguriţă de sare şi, când au dat în clocot, se pun cochiliile si se fierb maximum 12 minute. Se scot şi se ţin în sită să se răcorească. Se curăţă ciupercile între timp, se spală şi se toacă mărunt.
Se călesc în uleiul încins, se adaugă sare şi piper, după gust şi, după ce s-au rumenit, se amestecă cu brânza topită, pasta de chilii, smântână şi mărarul tăiat mărunt. Se umplu cochiliile, se aşază în tava tapetată cu parmezan şi unt şi se stropesc cu restul de unt. Se bagă câteva minute în cuptor. Se servesc cu mărar proaspăt.
Cochilii cu brânză şi ciuperci
Pofta buna!