Cocktail Acapulco Gold Colada
PrinteazaO reteta simpla de Cocktail Acapulco Gold Colada din: crema de cocos, grapefruit, suc de ananas, teguila anejo, si bacardi.
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – tequila învechită
- Pahar – tumbler mare
- Categorie – Rum drinks
- Decoratiune – o felie de grapefruit, două cireşe roşii şi pai
Se serveste la orice ora
Ingrediente:
- 3 cl cremă de cocos
- 3 cl grapefruit
- 6 cl suc de ananas
- 3 c / Tequila Anejo
- 2 ci Rum Bacardi Carta Oro
Dacă, în Caraibe, această băutură este foarte populară, în Europa constituie o noutate a ultimului deceniu.
De obicei, este servită în pahare decorate cu culori aprinse care denotă originea ei tropicală sau chiar direct în coaja nucii de cocos sau a ananasului.
Crema de cocos, Coconul cream, care constituie unul dintre ingredientele sale indispensabile se obţine din prima extragere a sucului din nuca de cocos şi este o substanţă destul de groasă şi onctuoasă, deoarece conţine 30-40% grăsimi; în schimb, laptele de cocos, Coconul milk, se obţine din a doua extragere, după ce, peste pulpa fructului s-a adăugat apă caldă: în acest caz, procentul de grăsimi se reduce la 10-15%.
Preparare:
Se toarnă toate ingredientele într-un blender cu gheaţă sfărâmată în prealabil. Se centrifughează la viteză mare timp de circa 10-12 secunde şi se toarnă într-un tumbler mare.
Apoi, se decorează cu o felie de grapefruit şi o cireaşă pe marginea paharului; cealaltă cireaşă şi paiul se pun direct în pahar.
Savurati!
E bun cocktailul asta?