Cocktail Angel’s Delight
PrinteazaCocktail Angel’s Delight din: sirop de rodii, cointreau, gin, frisca.
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – gin
- Pahar – pousse cafe sau un pahar înalt şi strâmt
- Categorie – Triple sec drinks
- Decoraţiune – fără
Se serveste dupa cina
Ingrediente
- 1/4 sirop de rodii
- 1/4 Cointreau
- 1/4 gin
- 1/4 frişca
Cocktailul Angel’s Delight, aeliciul îngerului, face parte din numeroasa familie Pousse cafe.
Cocktailurile digestive au luat naştere din capriciul unui barman parizian, prin anii ’20, sub influenţa succesului repurtat de lichioruri şi creme de lichioruri.
Ajungând în deceniul următor în Statele Unite, unde au avut un succes deosebit, au început să fie preparate în diferite feluri, dând naştere chiar unei noi familii de cocktailuri, denumită Pousse d’amour, care prevedea folosirea unui pahar cu partea superioară în formă de floare şi, după straturile separate de lichior, adăugarea unui gălbenuş de ou.
Mod de preparare:
Acest cocktail se prepară punând toate ingredientele direct în pousse cafe sau într-un pahar înalt şi strâmt, fără a le amesteca, dând naştere astfel unui efect vizual deosebit de plăcut.
Când se toarnă componentele, trebuie să se folosească o lingură care, rezemată de marginea paharului, face ca lichidele să se scurgă direct pe sticlă.
Variante:
Printre numeroasele reţete de Pousse cafe se numără Angel’s Kiss care este compus din 1/4 cremă de cacao. 1/4 gin, 1/4 brandy şi 1/4 frişca şi Italian Pousse Cafe ale cărui ingrediente sunt următoarele: 1/3 sirop de rodii, 1/3 Maraschino şl 1/3 lichior de mentă verde.
Cocktail Angel’s Delight
Savurati!
Vreau si eu un cocktail din asta