In zilele noastre, nu mai există nici un barman care să nu ofere clienţilor permanenţi un cocktail „al său”: consumul de băuturi combinate a intrat, de fapt. în obiceiurile societăţii din multe părţi ale lumii. Dar nu este neapărat necesar să intrăm într-un bar ca să degustăm cocktailul preferat: este suficient să ne procurăm ustensilele […]
Cocktail Bahia
PrinteazaCocktail Bahia din: rom ambrat, crema de cocos, suc de ananas, suc de grapefruit.
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – rom ambrat
- Pahar – tumbler mare
- Categorie – Rum drinks
- Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi o rămurica de mentă verde
Se serveşte la orice ora
Ingrediente:
- 40 sau 50 g de rom ambrat
- 20 g cremă de cocos
- 50 g suc de ananas
- 30 g suc de grapefruit
Apărută în Caraibi, această băutură este considerată cea mai veche din familia Coladas.
Se deosebeşte de Pina Colada prin prezenţa pulpei de grapefruit şi a romului ambrat în locul celui alb.
O altă particularitate este decoraţiunea cu rămurica de mentă, care lipseşte cu desăvârşire din decoraţiunile celorlalte băuturi Coladas la care se folosesc numai ananasul şi cireşele roşii.
PREPARARE.
După ce se scoate, cu ajutorul unui cuţit, pulpa unui grapefruit, aceasta se pune, complet curăţată de pieliţa albă, cu gheaţă pisată şi cu celelalte componente într-un blender.
Se centrifughează la viteză maximă timp de circa douăzeci de secunde, după care se toarnă în paharul tumbler mare.
Se decorează la sfârşit cu felia de ananas, cireşele roşii, frunzele de mentă şi se pune un pai.
Cocktail Bahia
Savurati!
Savurati!