O reteta de cocktail White Spider din votca si lichior de menta alba. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fshioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: 5/70 votcă 5/10 cremă de mentă albă O foarte simplă băutură, […]
Cocktail Bellini – usor de preparat
PrinteazaCocktail Bellini din: nectar de piersici sau suc de piersici si sampanie.
poate iti place si:
Cocktail Bellini – usor de preparat
- Calitate – puţin alcoolizat
- Bază alcoolică – nici una
- Pahar – flute
- Categorie – Wine drinks
- Decoraţiune – nici una
se serveste la orice oră, înainte de mese
Ingrediente
- 3/10 nectar (suc) de piersici
- 7/10 şampanie
Această băutură a fost inventată în anul 1948 de un barman de la Harry’s Bar din Veneţia, în amintirea unei expoziţii de tablouri a lui Giambellino, pe numele său adevărat Giovanni Bellini.
Reţeta originală era următoarea o piersică albă, cu coajă, dar fără sâmbure, împreună cu două boabe de zmeură, era pasată cu o presă pentru strivit cartofii fierţi.
Pasta rezultată, la care se adăugau câteva picături de lămâie, se turna într-o carafă, era completată cu 1/4 suc de piersici şi 3/4 vin sec.
După ce se sedimenta la rece timp de o oră, era servită tot în pahar flute. Cocktailul Harry’s Bar a apărut în anii ’30, în localul unei vechi fabrici de frânghii, datorită strădaniei lui Giuseppe Cipriani.
Ca să poată porni această afacere, neavând bani lichizi, a cerut şi a primit un ajutor de cinci mii de lire de la un prieten american, destul de avut, pe nume Harry. în semn de recunoştinţă pentru ajutorul primit a botezat localul cu numele acestuia.
Mod de Preparare.
Se spală o piersică coaptă şi cu miezul alb (recomandăm, în mai, varietatea Spring time’, în iunie şi iulie, H 16: în august, Paola şi, fără a o coji. se scoate sâmburele; se toacă mărunt şi se pasează prin sita pentru legume. Se răceşte crema obţinută cu câteva linguri de gheaţă fărâmiţată.
Dacă este puţin amăruie, se adaugă sirop de zahăr.
Se toarnă compoziţia într-un pahar flute şi se completează cu şampanie.
Pentru a evita spuma şampaniei, se poate pune de la început crema într-o carafă sau într-un mixing glass, adăugându-se ulterior şampania şi mestecând încet cu stirrerul; apoi, se toarnă încet cocktailul în paharul răcit în prealabil, amestecând mereu cu stirrerul.
Savurati!
O reteta de cocktail White russian din votca, lichior de cafea si frisca. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: 5/70 votcă 3/10 lichior de cafea 2/10 frişca Apărut în anii ’60, este varianta […]
Savurati!
Incoming search terms:
- cocktail bellini reteta
Foarte bun cocktailul Bellini