Cocktail cu bourbon si ou

Printeaza

Cocktail cu bourbon si ou din: bourbon, madeira, ou, zahar.

Cocktail-ul este o băutură amestecată, preparată din ingrediente alcoolice și non-alcoolice, care poate fi servită într-un pahar decorat și poate fi garnisit cu fructe, frunze sau alte elemente decorative. Iată o scurtă istorie a cocktail-urilor:

Originea cocktail-urilor nu este clară și există mai multe teorii cu privire la modul în care acestea au apărut.

Unii susțin că termenul “cocktail” a fost utilizat pentru prima dată în Statele Unite ale Americii în jurul anului 1800 și se referă la un amestec de băuturi distilate, zahăr, apă și bitters.

 

 

Ingrediente:

  • 45 ml bourbon
  • 45 ml madeira
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar

 

Mod de preparare:

Intr-un shaker amestecati ingredientele fara gheata, agitati apoi cu gheata.

Transferati intr-un pahar rece si presarati cu nucsoara.

Se poate inlocui madeira cu vin de porto, bourbon cu brandy sau rom; sau se poate adauga 1 lingura smantana, dupa gustul fiecaruia.

 

 

Savurati!

 

 

 


poate iti place si:

Cocktail Cofee Cobbler Bourbon

Cocktail Cofee Cobbler Bourbon

O reteta simpla de Cocktail Cofee Cobbler Bourbon din: cafea, bourbon si lichior de cafea. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare 1 paharel de Bourbon 1 paharel de lichior de cafea   Mod de preparare: Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca. Punem gheata zdrobita intr-un pahar inalt si ingust, turnam deasupra whiskey-ul si […]

 

Cocktail Bourbon Sour

Cocktail Bourbon Sour

O reteta simpla de Cocktail Bourbon Sour din: bourbon, coniac, curacao, zeama de lamaie, angostura amaruie si lamaita. Ingrediente: 6 cl Bourbon 1 cl coniac 1 cl Curacao 2 cl zeama de lamaie 1 strop de Angostura amaruie lamaita   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in shaker, apoi se toarna bautura […]

 

 

Bourbonul

Bourbonul

Burbonul se produce în cea mai mare parte în statul american Kentucky, din cereale. Conform legii, cel puţin 51% din aceste cereale trebuie să fie porumb. Burbonul se maturizează în butoaie noi de stejar, ale căror feţe interioare sunt arse, pentru a asigura aroma caracteristică afumată a acestei băuturi spirtoase. Deşi burbonul poate fi, din […]

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.