Cocktail Cherry Cobbler din: gin, cherry brandy, zahar, suc de lamaie. Se serveste cu paiul
Cobbler a fost prima bautura servita cu pai, iar daca acum paiul este ceva obisnuit, la acea vreme era ceva extraordinar de neonisnuit.
Este doar o coincidenta ca si shakerul a aparut in aceeasi vreme, respectiv sfarsitul secolului al 19-lea.
Cobbler are diferite variante de retete unde de obicei este amestecat un lichior cu zahar si fructe, fie de sezon, fie dupa preferinta fiecaruia, inca zaharul si fructele sunt ingredientele cheie.
Ingrediente:
60ml gin
30ml cherry brandy
1/2 lingura zahar
15 ml suc de lamaie
Mod de preparare:
Dizolvati zaharul in sucul de lamaie. Adaugati in shaker cu gheata si restul ingredientelor.
Agitati, turnati in pahare si serviti cu fructe, dupa preferinta.
O reteta simpla de Cocktail La Meme Chose din: drambuie, whisky, vermut rosu, suc de portocale, albus si angostura. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl whisky 1 cl vermut rosu 1 cl suc de portocale 1 albus 1 strop de Angostura Mod de preparare: Toate ingredientele se mixeaza in shaker, apoi se toarna bautura […]
O reteta simpla de Cocktail Apricot Fizz din: apricot brandy, suc de portocale, zeama de lamaie, sifon, lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Apricot Brandy 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie sifon o felie de lamaie cirese Mod de preparare: Mixam bine in shaker cu gheata lichiorul si sucurile de […]
O reteta simpa de Americano Cocktail din: vermut rosu, campari, portocala si apa minerala. Ingrediente: 5 cl vermut rosu 3 cl Campari 2 felii de portocala sifon sau apa minerala Mod de preparare: Se mixeaza bine in shaker cu gheata vermutul si Campari, apoi se toarna bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi. O felie […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.