Cocktail cu cocos si rodie

Printeaza

Cocktail cu cocos si rodie din: galbenusuri, frisca, lapte de cocos, sare, nucsoara, zahar tos, amidon, limetă, zahar vanilinat, coniac, nuca de cocos, rodii, blat de rulada, ciorolata alba, ciocolata neagra.

Ingrediente:

  • 5 gălbenuşuri
  • 375 ml frişcă
  • 125 ml lapte de cocos
  • 3 g sare
  • 3 g nucşoară
  • 150 g zahăr tos
  • 50 g amidon
  • o limetă
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 50 ml coniac
  • 100 g nucă de cocos
  • două rodii
  • un blat de ruladă cu gust de vanilie
  • ciocolată albă
  • ciocolată neagră

Mod de preparare:

Intr-un bol se dizolvă amidonul împreună cu un sfert din frişcă.

Intr-un bol separat se mixează gălbenuşurile cu zahărul tos şi zahărul vanilinat până îşi dublează volumul şi se albesc.

Se adaugă restul de frişcă, laptele de cocos, nucşoara şi sarea.

Se pun la fiert la bain-marie şi când încep să fiarbă se adaugă frişca amestecată cu amidon.

Se dă focul la minim, se amestecă bine cu un tel până începe să se îngroaşe compoziţia, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.

Se adaugă suc şi coajă rasă de limetă, jumătate din nuca de cocos şi coniacul.

Se amestecă, se lasă să se răcească şi când este călduţă se toarnă în pahar.

Se presară sâmburi de rodie, blatul de ruladă rupt în bucăţele şi se servesc imediat.

 

Cocteil cu cocos si rodie

Cocteil_cu_cocos_si_rodie

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.