Cocktail Cognac Highball

Printeaza

Cocktail Cognac Highball – un amestec clasic și sofisticat, perfect pentru cei care doresc să savureze aroma complexă a coniacului într-un format mai răcoritor și revigorant.

Ideal pentru orice ocazie, acest cocktail îmbină armonios intensitatea coniacului cu prospețimea apei tonice sau a ginger ale-ului, rezultând o băutură ușor de preparat, dar extrem de savuroasă.

Ingrediente

  • 50 ml coniac – de calitate superioară, pentru un gust rafinat.
  • 150 ml apă tonică sau ginger ale – pentru prospețime și o notă subtilă de dulceață.
  • Cuburi de gheață – pentru răcire.
  • 1 felie de lămâie sau portocală – pentru decor.

Mod de preparare

Pasul 1: Răcirea paharului

Umple un pahar highball cu cuburi de gheață, lăsându-l să se răcească timp de 1-2 minute.

Scurge excesul de apă topită din pahar.

Pasul 2: Turnarea ingredientelor

Toarnă coniacul peste gheață.

Completează băutura cu apă tonică sau ginger ale, turnând încet pentru a păstra efervescența.

Pasul 3: Amestecarea

Folosește o linguriță lungă pentru a amesteca delicat cocktailul, astfel încât aromele să se îmbine uniform.

Pasul 4: Decorarea

Decorează paharul cu o felie subțire de lămâie sau portocală.

Pentru un plus de aromă, poți adăuga și câteva frunze de mentă proaspătă.

Sfaturi

  • Cocktailul Cognac Highball este perfect ca aperitiv sau pentru a însoți mese ușoare, precum salate, fructe de mare sau brânzeturi fine.
  • Pentru o notă mai specială, încearcă să folosești o apă tonică premium sau un ginger ale artizanal.

Variante

  • Cognac Highball cu lime: Înlocuiește decorul de lămâie cu o felie de lime și adaugă câteva picături de suc proaspăt pentru o tentă mai acrișoară.
  • Cognac Highball Spicy: Adaugă o felie de ghimbir proaspăt pentru o aromă picantă și un twist modern.

Valori nutriționale (per porție aproximativă)

  • Calorii: 130 kcal
  • Carbohidrați: 8 g
  • Proteine: 0 g
  • Grăsimi: 0 g
  • Alcool: 14 g

 

Cocktail Cognac Highball varianta

Ingrediente:

  • 6 cl coniac
  • sifon
  • felii de lamaie

 

Mod de preparare:

Punem trei cuburi de gheata intr-un pahar de whisky, turnam deasupra cnoiac si adaugam sifon.

In final adaugam felii de lamaie.

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.