Cocktail cu rom si brandy
PrinteazaO reteta simpla de Cocktail cu rom si brandy din: frisca, lapte, brandy, rom ambrat, madera, zahar pudra si un ou.
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – brandy şi rom ambrat
- Pahar – tumbler mijlociu
- Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă
Se serveste intre mese
Ingrediente:
- o lingură de frişca
- 4 sau 5 cl lapte proaspăt
- 3 ci brandy
- 2 ci rom ambrat
- 2 ci madera
- o lingură de zahăr pudră
- un ou
Mod de preparare:
Există mai multe moduri de preparare a acestui cocktail. Primul prevede ca toate ingredientele să fie amestecate în shaker şi. după aceea, turnate în paharul tumbler; al doilea, constă în amestecarea în shaker numai a primelor şase componente, iar celelalte se adaugă ulterior în paharul tumbler; al treilea prevede ca frişca şi laptele să fie adăugate în pahar după ce s-au amestecat, în shaker, celelalte ingrediente.
Se pun laolaltă în shaker brandy-ul, romul, madera, oul, zahărul şi frişca, împreună cu gheaţă mărunţită; după ce totul a fost amestecat energic şi ceva mai mult timp, băutura se filtrează şi se toarnă în paharul tumbler umplut complet cu gheaţă. Se completează cu laptele proaspăt şi se presară deasupra un praf de nucşoară rasă.
Prea greu cocktailul asta pentru mine