Cocktail cu tofu si creveti
PrinteazaCocktail cu tofu si creveti din: cuscus, creveti, tofu, morcov, broccoli, vin, anghinare, ceapa, ardei, ulei, marar, pudra de curry, frunza de dafin, suc lamaie, mustar, sare, piper.
- 200 g cuşcuş
- 400 g creveţi decorticaţi
- 300 g brânză tofu
- un morcov
- 200 g broccoli
- 300 ml vin alb
- anghinare
- ceapă verde
- un ardei iute
- ulei
- mărar
- pudră de curry
- o frunză de dafin
- suc lămâie
- muştar dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară se încinge puţin ulei, se adaugă creveţii şi se prăjesc până când capătă culoarea roz. Se adaugă vinul alb, o cană de apă, sarea, piperul şi frunza de dafin. Se fierb timp de cinci-şapte minute, se scot cu o spumi- eră şi se pun într-un castron, acoperindu-se cu un capac.
Brânza tofu se taie în cuburi şi se pune într-un castron. Se presară pudra de curry, piperul, mărarul şi ardeiul iute tocate mărunt. Se adaugă două linguri de ulei, se amestecă, apoi se prăjeşte brânza într-o tigaie cu puţin ulei. Se pune pe un şervet absorbant, ca să se elimine uleiul în exces.
Cuşcuşul se opăreşte cu apă fierbinte, se amestecă bine cu o legătură de ceapă verde, tocată mărunt, morcovul şi broccoli fierţi şi tăiaţi în bucăţele. Se adaugă anghinarea dintr-o conservă, cuburile de brânză, creveţii, sarea şi piperul.
Se serveşte cu un sos din ulei, suc de lămâie, muştar, iaurt, sare şi piper.
Poftă bună!