Cocktail cu tofu si creveti

Printeaza

Cocktail cu tofu si creveti din: cuscus, creveti, tofu, morcov, broccoli, vin, anghinare, ceapa, ardei, ulei, marar, pudra de curry, frunza de dafin, suc lamaie, mustar, sare, piper.

Inrgediente:Cockteil cu tofu si creveti

  • 200 g cuşcuş
  • 400 g creveţi decorticaţi
  • 300 g brânză tofu
  • un morcov
  • 200 g broccoli
  • 300 ml vin alb
  • anghinare
  • ceapă verde
  • un ardei iute
  • ulei
  • mărar
  • pudră de curry
  • o frunză de dafin
  • suc lămâie
  • muştar dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară se încinge puţin ulei, se adaugă creveţii şi se prăjesc până când capătă culoarea roz. Se adaugă vinul alb, o cană de apă, sarea, piperul şi frunza de dafin. Se fierb timp de cinci-şapte minute, se scot cu o spumi- eră şi se pun într-un castron, acoperindu-se cu un capac.

Brânza tofu se taie în cuburi şi se pune într-un castron. Se pre­sară pudra de curry, piperul, mărarul şi ardeiul iute tocate mărunt. Se adaugă două linguri de ulei, se amestecă, apoi se prăjeşte brânza într-o tigaie cu puţin ulei. Se pune pe un şervet absorbant, ca să se elimine uleiul în exces.

Cuşcuşul se opăreşte cu apă fierbinte, se amestecă bine cu o legătură de ceapă verde, tocată mărunt, morcovul şi broccoli fierţi şi tăiaţi în bucăţele. Se adaugă anghinarea dintr-o conservă, cuburile de brânză, creveţii, sarea şi piperul.

Se serveşte cu un sos din ulei, suc de lămâie, muştar, iaurt, sare şi piper.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.