Cocktail cu votca şi cardamom
PrinteazaO reteta simpla de Cocktail cu votca şi cardamom din: cardamom, marmelada de portocale, votca, cointreau, suc de lamaie si gheata.
- 12 păstăi de cardamom
- 6 linguri de marmeladă de portocale, plus extra pentru servit
- 400 ml de votcă
- 125 ml de Cointreau
- 4 linguri suc de lămâie
- gheaţă, pentru servit
Mod de preparare:
Într-un mojar se zdrobesc păstăile de cardamom până se deschid. Se topeşte marmelada într-o cratiţă, apoi se adaugă votca, amestecând. Se adaugă păstăile zdrobite.
Se mai lasă pe foc puţin – nu trebuie să fiarbă – doar să se încălzească.
Se lasă deoparte 20 de minute, apoi se strecoară. Se adaugă Cointreau-ul, sucul de lămâie şi se dă la rece.
Se serveşte în pahare de martini, cu puţină marmeladă pe fund, gheaţă şi câte o păstaie de cardamom ca decor.
Cocktail cu votca şi cardamom