Cocktail de avocado cu fenicul si crevete

Printeaza

O reteta de cocktail de avocadi cu ulei de masline extravirgin, portocale, suc de lamaie, fenicul, crevete, ceapa verde si rucola. O variantă uşoară şi impresionantă a coctailului clasic de creveţi.

Ingrediente:Cocktail de avocado cu fenicul si crevete

  • pentru vinegretă
  • 4 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 1 portocală, din care se scoate pulpa, cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit, apoi se stoarce bine sucul din ce a mai rămas prins pe coajă
  • sucul unei lămâi pentru salată
  • 1 fenicul, curăţat, înjumătăţit şi feliat fin
  • 1 avocado, tăiat sferturi, curăţat şi feliat
  • 200g crevete mare, fiert
  • 3 cepe verzi, feliate
  • 55 g rucola

 

Mod de preparare:

Se prepară vinegreta amestecând uleiul cu sucul de citrice, cu sare şi piper, într-un castron mic.

Intr-un alt castron, se amestecă pulpa de portocală cu toate celelalte ingrediente, mai puţin rucola, şi cu jumătate din dressing.

Se distribuie frunzele de rucola în 4 pahare de martini sau castronele mici, se pune apoi salată peste ele şi se stropeşte cu restul de dressing înainte de servire.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.