Cocktail de avocado cu fenicul si crevete
PrinteazaO reteta de cocktail de avocadi cu ulei de masline extravirgin, portocale, suc de lamaie, fenicul, crevete, ceapa verde si rucola. O variantă uşoară şi impresionantă a coctailului clasic de creveţi.
- pentru vinegretă
- 4 linguri ulei de măsline extra virgin
- 1 portocală, din care se scoate pulpa, cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit, apoi se stoarce bine sucul din ce a mai rămas prins pe coajă
- sucul unei lămâi pentru salată
- 1 fenicul, curăţat, înjumătăţit şi feliat fin
- 1 avocado, tăiat sferturi, curăţat şi feliat
- 200g crevete mare, fiert
- 3 cepe verzi, feliate
- 55 g rucola
Mod de preparare:
Se prepară vinegreta amestecând uleiul cu sucul de citrice, cu sare şi piper, într-un castron mic.
Intr-un alt castron, se amestecă pulpa de portocală cu toate celelalte ingrediente, mai puţin rucola, şi cu jumătate din dressing.
Se distribuie frunzele de rucola în 4 pahare de martini sau castronele mici, se pune apoi salată peste ele şi se stropeşte cu restul de dressing înainte de servire.
Poftă bună!