Cocktail de creveti
PrinteazaO reteta de cocktail de creveti din: creveti, zeama de lime, castraveti, otet de vin alb, marar, avocado, nasturel, praf de fulgi cayenne, maioneza, branza de vaci, ketchup, sos tabasco, de sos Worcestershire si whiskey.
- 650 g de creveti prefierti nedecorticati
- 2 linguri zeama de lime
- 100 g castraveti
- 1 lingrua otet de vin alb
- 1 lingura de marar tocat
- 1 avocado mic copt
- 50 g nasturel
- 1 praf dulgi de cayenne, pentru presarat
pentru sos:
- 2 linguri de maioneza
- 5 linguri branza de vaci
- 1 1/2 lingura de ketchup
- 1 stropd e sos tabasco
- 1 stropd e sos Worcestershire
- 1 lingurita de whiskey
Mod de preparare:
Se curăţă creveţii şi se clătesc bine sub jet de apă rece. Se scurg bine şi se usucă folosind prosoape de hârtie. Apoi se pun într-un vas cu margini joase şi se stropesc cu o lingură din zeama de lime. Se presară peste ei câţiva fulgi de ardei cayenne şi se lasă deoparte.
Se taie castraveţii în cubuleţe mici şi se pun deoparte într-un vas. Peste ei se adaugă oţetul, mărarul şi fulgi de cayenne, după gust. Se curăţă avocado de coajă şi se îndepărtează sâmburele, apoi se toacă fin. Se amestecă bine cu zeama de lime rămasă şi cu fulgi de cayenne după gust.
Pentru sos, se amestecă maioneza cu brânza de vaci şi ketchupul. Se adaugă sosurile Tabasco şi Worcestershire, apoi whiskey-ul şi fulgi de cayenne după gust.
Inainte de servire, se pune câte o lingură de sos în fiecare pahar de cocktail. Se adaugă năsturel tocat grosier, plus câteva frunze întregi. Se scurg bine castraveţii şi se adaugă împreună cu avocado peste năsturel. Apoi se adaugă creveţii care se stropesc cu sosul rămas. Se servesc cu frunze întregi de năsturel şi fulgi de cayenne presăraţi.
Cocktail de creveti
Pofta buna!