Cocktail de fructe de mare cu sos
PrinteazaCocktail de fructe de mare cu sos din: crab, smantana, marar, piper, lamaie, fenicul, faina, ou, pesmet, ulei, crevete, ardei iute, coriandru, galbenus, mustar, pasta de rosii deshidratate, vanilie, sos tabasco, salata.
Pentru crab:
- 1×170 conserve de crab, stoarse bine de lichid
- 4 linguri smantana
- cateva fire de marar proaspat, tocat
- un praf piper
- zeama de la 1/2 lamaie, plus 1 lingura
- 1/2 lingurite seminte fenicul, rumenite
- 4 linguri faina
- 1 ou, batut
- 75 g pesmet
- 500 ml ulei pentru prajit in baie de ulei
Pentru crevete:
- 250 g crevete prefierte
- 1 ardei iute mic, tocat
- 1/2 lingurita coriandru, macinat
- 1 lingura ulei de masline
Pentru sos:
- 1 galbenus
- 1/2 lingurita cu mustar de Dijon
- 5 linguri ulei
- 2 linguri pasta de rosii deshidratate
- 1/3 baton de vanilie, semintele razuite, optional
- 1 lingura zeama de lamaie
- cateva picaturi sos Tabasco
- 1 bulb de fenicul, taiat fasii
- frunze de salata
- felii de lamaie pentru servit
Mod de preparare:
Combina crabul desfacut fasii, smantana, mararul si semintele de fenicul. Modeleaza circa 20 de chiftelute si da-le la congelator 15 minute. Da-le prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmet.
Da la congelator pana cand le vei praji.
Pentru a prepara sosul, combina intr-un aparat electric galbenusul, mustarul si uleiul. Adauga pasta de rosii, vanilie (optional), zeama de lamaie, sosul Tabasco, sare si amesteca.
Prajeste chiftelutele in baie de ulei, cateva deodata si apoi lasa-le sa se scurga pe prosop din hartie. Presara crevetele cu ardeiul si corinadru. Incinge uleiul de masline si prajeste crevetii 2-3 minute, amestecand pana cand se patrund.
Serveste cocktailul in pahare; asaza deasupra crevetele si chiftelute, apoi stropeste cu sos.
Pofta buna!