Cocktail de trandafiri cu sampanie
PrinteazaCocktail de trandafiri cu sampanie din: petale de trandafir, zahar, vin alb demisec, vin rosu demisec si sampanie.
- 10 petale de trandafiri
- 120 g zahar
- 500 ml vin alb demisec
- 500 ml vin rosu demisec
- 500 ml sampanie demisec
Mod de preparare:
Petalele proaspete se desfac de pe floare şi li se îndepărtează părţile ţilbe sau gălbui. Se aşază într-un bol de sticlă şi se presară cu zahărul pudră. Se lasă să stea 15-20 de minute şi se toarfiă peste ele 500 ml vin alb. Se acoperă vasul şi se pune la frigider, pentru o oră.
Se scot apoi, cu o spumieră, petalele de trandafir, iar la vinul aromatizat se adaugă restul ingredientelor. Se serveşte imediat, deoarece aroma nu este persistentă în timp. La servire, în fiecare cupă, se aşază câte o petală de trandafir.