Cocktail Espresso Martini din: zahar, gheata, votca, espresso, lichior de cafea boabe de cafea. Un cocktail clasic cu cafea si lichior de cafea, usor de preparat, aromat si potrivit pentru relaxare impreuna cu cei dragi!
Un cocktail este un fel de băutură amestecată, care conține unul sau mai multe tipuri de alcool și arome și unul sau mai multe lichioruri, sucuri de fructe, sosuri, miere, lapte, smântână sau condimente etc.
Până în anii 1970, cocktailurile erau în principal făcute cu gin, whisky sau rom și mai puțin cu votcă. Începând cu anii 1970, popularitatea votcii a crescut semnificativ și până în anii 1980 a devenit baza pentru majoritatea băuturilor amestecate.
Ingrediente:
Pentru sirop:
100g zahar
Pentru cocktail:
gheata
100 ml votca
50 ml espresso
50 ml lichior de cafea
4 boabe de cafea
Mod de preparare:
Pregatiti siropul adaugand zaharul intr-un ibric impreuna cu 50ml apa.
Amestecati si aduceti la fierbere, astfel incat zaharul sa se topeasca total. Lasati deoparte sa se raceasca.
Dati la frigider 2 pahare pentru martini sa se raceasca.
Intr-un recipient pentru cocktail adaugati 1 lingura sirop, impreuna cu gheata, apa, espresso si lichior.
Agitati foarte bine pana tot recipientul este foarte rece.
Turnati in paharele reci si garnisiti cu cate 2 boabe de cafea. Serviti imediat!
Cocktail Perfect Martini Calitate – alcoolic Baza alcoolică – gin Pahar – cupă mica de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoratiune – o coaja de lamaie sau o cireaşă rosie Se serveşte inainte de mese Ingrediente: 8/10 gin 1/10 vermouth dry 1/10 vermouth rosso Acest cocktail a fost denumit Perfect Martini sau […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.