Cocktail cu fructe şi votcă

Printeaza

O reteta de cocktail cu fructe si votca din: zmeura, capsuni, zahar brun, vanilie, votca, zmeura, afine, nectarine si vin spumant.

Ingrediente:

  • 350g de zmeură
  • 800g de căpşuni, curăţate şi tăiate în sferturi coaja rasă de la 1 lămâie (preferabil necerată)
  • 200g de zahăr brun fin
  • 1 baton de vanilie, tăiat în jumătate
  • 700ml de votcă
  • 150g de zmeură (pentru servit)
  • 150g de afine
  • 2 nectarine, taiate felii
  • 1 sticlă de vin spumant sau de apă minerală

 

Mod de preparare:

Se aşază zmeura, căpşunile, coaja de lămâie şi zahărul brun într-un bol şi se zdrobesc cu un zdrobitor de cartofi. Se adaugă batonul de vanilie, se amestecă bine şi se lasă deoparte 2 ore până când fructele devin foarte zemoase.

Se acoperă fructele cu votcă, se amestecă bine, se acoperă bolul şi se lasă la rece cel puţin 3 zile sau până când le serveşti.

Se strecoară votca printr-o sită fină, apoi se decantează într-o sticlă curată. Se toarnă o măsură de votcă într-un pahar înalt, se adaugă câteva boabe de zmeură, afine şi felii de nectarine. Se toarnă deasupra vin spumant sau apă minerală rece, se adaugă cuburi de gheaţă şi se serveşte.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.