Cocktail de homari
PrinteazaCocktail de homari din: sparanghel, sare, rosii, maioneza, ketchup, coniac, suc de rosii, sos Tabasco, piper, zahar, smantana, hasmatuchi, homar, salata, patrunjel.
- 500 g sparanghel verde
- sare
- 500 g roşii cherry
- 150 g maioneză
- 3 linguri de ketchup
- 3 cl coniac
- 3 linguri de suc de roşii
- 1 linguriţă de sos Tabasco
- piper
- zahăr
- 75 ml smântână dulce
- 1/2 legătură de hasmaţuchi (pătrunjel franţuzesc) proaspăt tocat
- cca. 1,2 kg carne de homar fiartă (felii)
- 6 până la 8 frunze de salată
- 1 mână de frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă sparanghelul şi se dectfjeşte.treimea inferioară. Se taie in bucăţi de 4 cm şi se fierbe al dente în apă cu sare.
Se spală roşiile cherry şi se taie în sferturi.
Se amestecă maioneza cu ketchupul, coniacul şi cu sucul de roşii şi se asezonează cu sos Tabasco, piper, zahăr şi sare.
Se bate smântână până devine tare şi se adaugă la maioneză, împreună cu pătrunjelul.
Carnea de homar se amestecă cu sparanghelul, roşiile şi dressingul.
Se spală frunzele de salată şi se usucă, după care se aranjează pe un platou asemenea unor cupe, care se umple apoi cu cocktail-ul de homar. Se decorează cu pătrunjel.
Pofta buna!