Cocktail Lemon Twist
Printeaza- Calitate – fără alcool
- Bază alcoolică – nici una
- Pahar – goblet mare
- Categorie – No-alcool drinks
- Decoraţiune – felii de lămâie şi câteva frunze de ţelină
Se serveste la orice oră
Ingrediente:
- 20 g sfeclă fiartă şi tocată mărunt
- 80 g ţelină rădăcină crudă tăiată în felii
- 10 cl suc de mere
- 2 cl suc de lămâie
- 4 cl bere fără alcool (Tourtel)
A fost creat în 1996 de Catherine Strasser, barman la Hotel Sofitel din Strasbourg, cu ocazia Concursului Internaţional al Cocktailului Dietetic care se desfăşoară la Hotel Royal din Evian, un orăşel francez din apropiere de Lacul Geneva.
Băutura preparată de ea a repurtat un asemenea succes încât inventatoarea ei a fost premiată de însuşi barmanul-şef Tony Guida. Animatorul şi promotorul acestui concurs internaţional. Cocktailul acesta, uşor de preparat, constituie o inovaţie pentru că foloseşte berea fără alcool care face ca amestecul să fie dietetic şi bun împotriva setei, potrivit pentru consumul la orice oră a zilei, mai ales dimineaţa.
Preparare:
Se pun în blender, cu puţină gheaţă, primele patru ingrediente şi se amestecă la viteză normală, timp de 20 de secunde. Se toarnă compoziţia în paharul goblet. Completând cu bere.
La sfârşit, paharul se ornează cu feliile de lămâie şi frunzele de ţelină pe margine, iar paiele sunt cufundate în lichid.
Arata bine cocktailul.