Cocktail Margarita
Printeaza- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – tequila
- Pahar – cupă mică de cocktail
- Categorie – Triple sec drinks
- Decoraţiune – marginea paharului glazurată cu sare
Se serveşte seara şi noaptea
Ingrediente:
- 5/10 tequila
- 3/10 triple sec
- 2/10 suc de lămâie sau de lămâie verde
Originea acestei băuturi este relatată într-un vechi reţetar, din 1924 „Un pescar mexican sărman, ajuns la oraş. o vede pe frumoasa fată a guvernatorului şi se îndrăgosteşte nebuneşte de ea. Numele fetei era Margărita, întors în satul său şi nereuşind s-o uite, începu să bea un amestec format din tequila, suc de lămâie şi un dulce-amărui: între o sorbitură şi alta, săracul băiat lingea sare, direct din mâna mamei sale.
Prietenii pescarului îi cerură şi ei să le dea din băutura lui şi sare, botezând acest amestec chiar cu numele de Margarita. Cei din sat răspândiră atât reţeta cocktailului, cât şi dragostea nefericită din cauza căreia apăruse. Un barman din capitală, pe nume Herrera, îl făcu cunoscut la nivel internaţional”.
O altă versiune atribuie numele Mărgărita, Margheritei Samos care l-ar fi inventat la sfârşitul celui de-al ll-lea război mondial cu următoarele ingrediente: tequila, cointreau, suc de lămâie verde şi crusta de sare pe marginea paharului, în codificările IBA intră în 1987 astfel 1/10 suc de lămâie sau de lămâie galbenă. 3/10 Cointreau şi 6/10 tequila.
In 1993, a fost, însă, menţionat cu ingredientele folosite ca reţetă de bază; diferenţa faţă de variantele anterioare constă în folosirea unei doze de triple sec. In America. Mărgărita este consumat ca aperitiv.
Preparare:
Se umezeşte cu suc de lămâie marginea paharului şi se pune într-o farfurioară cu sare. Se amestecă în shaker cele trei ingrediente, cu bucăţi de gheaţă, şi se toarnă în pahar.
Unul din cele mai renumite cocktialuri
Chiar n-am mai baut demult un cocktail. Mi-e pofta.