Cocktail Mary Pickford
PrinteazaCocktail Mary Pickford
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – rom alb
- Pahar – cupă dublă de cocktail
- Categorie – Rum drinks
- Decoraţiune – fără
Se serveşte după-amiază
Ingrediente:
- 1/2 rom alb
- 1/2 suc de ananas
- câteva picături de sirop de rodii
- câteva picături de Maraschino Luxardo
Drink american apărut în anii ’30, este unul dintre precursorii, împreună cu Bacardi şi Daiquiri, ai băuturilor combinate cu rom şi sucuri de fructe. Dedicat lui Mary Pickford, „logodnica Americii”, care, în anii ’20 şi ’30, a fost una dintre actriţele cele mai populare, acest cocktail aminteşte de aromele Caraibilor, combinând romul cu sucuri de fructe conservate sau proaspete.
Inclus în lista cocktailurilor mondiale IBA din 1961, Mary Pickford a fost scos din următoarele, dar a rămas una dintre băuturile cele mai cunoscute şi căutate din lume.
Cocktail ideal pentru după-amiază, servit în cupa dublă, dacă se prepară cu o doză puţin mai mare de suc de ananas şi se serveşte într-un pahar tumbler mijlociu, devine un excelent long dry pentru calmarea setei în orice moment al zilei.
Preparare:
Se pun în shaker, cu gheaţă, toate ingredientele şi, după ce se agită rapid, băutura se toarnă filtrată în cupa dublă de cocktail.