Cocktail Mexican Coffee
PrinteazaCocktail Mexican Coffee
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – tequila de culoare închisă
- Pahar – de sticlă rezistentă la căldură
- Categorie – Coffee drinks
- Decoraţiune – fărăSe serveşte după-amiaza, seara şi noaptea
Ingrediente:
- 2 cl Tequila Gold
- 2 cl Kahiua
- 4-5 cl cafea espresso fierbinte
- o linguriţă de zahăr de trestie
- frişca
Este versiunea din America Centrală a Hoţ Drink-ului irlandez, întăritor, plăcut la gust şi relaxant, este foarte bun pentru a încălzi organismul după o zi de schi sau de umblat prin zăpadă, ca şi pentru o îndelungată conversaţie cu prietenii în faţa focului din şemineu.
Preparare:
Se topeşte zahărul în cafeaua foarte fierbinte care este turnată, apoi, direct în pahar: după aceea, se adaugă, amestecând continuu, dozele de Tequila Gold şi de Kahiua. Se toarnă deasupra frişca, bine agitată în prealabil în shaker, astfel încât să formeze un fel de coroană albă la suprafaţa lichidului.
Variante:
Există şi versiunea Jamaica Coffee, mult mai parfumată, dar preparată în acelaşi fel ca Mexican Coffee. Dozele sunt următoarele 2 cl rom negru, 2 cl Tia Măria, 4-5 ci cafea espresso fierbinte, o linguriţă de zahăr de trestie, frişca.
Foarte bun cocktailul!