Cocktail cu Brandy si rom din: brandy, cointreau, sirop de zahar, suc de lamaie, rom, apa minerala. Cocktail-ul este o băutură amestecată, preparată din ingrediente alcoolice și non-alcoolice, care poate fi servită într-un pahar decorat și poate fi garnisit cu fructe, frunze sau alte elemente decorative. Iată o scurtă istorie a cocktail-urilor: Originea cocktail-urilor nu […]
Cocktail Midori Sour
PrinteazaCocktail Midori Sour din: lichior de pepene galben, suc de lamaie, sirop simplu.
Cocktail-ul este o băutură amestecată, preparată din ingrediente alcoolice și non-alcoolice, care poate fi servită într-un pahar decorat și poate fi garnisit cu fructe, frunze sau alte elemente decorative. Iată o scurtă istorie a cocktail-urilor:
Originea cocktail-urilor nu este clară și există mai multe teorii cu privire la modul în care acestea au apărut. Unii susțin că termenul “cocktail” a fost utilizat pentru prima dată în Statele Unite ale Americii în jurul anului 1800 și se referă la un amestec de băuturi distilate, zahăr, apă și bitters.
Alții cred că cocktail-urile au apărut în Europa în secolul al XVIII-lea, când băuturile spirtoase erau adesea amestecate cu apă sau alte lichide pentru a le face mai plăcute.
O altă teorie sugerează că cocktail-urile au fost inventate în America Latină, unde băuturile distilate erau adesea amestecate cu fructe, zahăr și alte ingrediente locale.
Ingrediente:
- 50 ml lichior de pepene galben (Midori)
- 25 ml suc de lamaie
- 20 ml sirop simplu
Mod de preparare:
Turnați toate ingredientele într-un shaker.
Umpleți agitatorul cu gheață. Agitați până se răcește.
Se strecoară băutura într-un pahar umplut cu gheață și se ornează cu lămâie și o cireșă.
Siropul simplu se face cu părți egale de zahăr și apă (1: 1).
Cocktail Midori Sour
Savurati!
Savurati!