Cocktail nealcoolic cu roşii si citrice
PrinteazaO reteta de Cockteil nealcoolic cu roşii si citrice din: mango, rosii, pepene verde, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie verde, gheta, portocala si lamaie verde.
Această băutură dulce-acrişoară reprezintă o alternativă excelentă non-alcoolică la un cockteil servit înainte de prânz saj de cină. Dacă folosiţi roşii foarte coapte, de grădină şi un mango foarte copt rezultatul va fi pe măsură.
- 1 mango copt
- 45 g rosii descojite taiate in doua si curatate de seminte
- 60 g pepene verde curatat de coaja si de seminte si taiat in bucati mari
- coaja si sucul de la 1 portocala
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie verde
pentru servit:
- gheata
- felii de portocala si de lamaie verde
Mod de preparare:
Se descojeşte fructul de mango, apoi se scoate cu un cuţit sâmburele. Pulpa fructului se taie în bucăţi mari. Se pun bucăţile de mango, roşiile, pepenele şi coaja de portocală şi de lămâie verde într-un robot de bucătărie sau într-un blender şi se mixează până se obţine un piure. (In funcţie de capacitatea blenderului, se prepară toată cantitatea o dată sau în două tranşe.)
Se umplu cu gheaţă patru pahare mari fără picior, pe jumătate şi apoi se adaugă băutura de roşii şi citrice. Se ornează cu felii de portocală şi de lămâie verde. Se serveşte imediat.