Cocktail Negroni
PrinteazaCocktail Negroni din: gin, vermut rosu, bitter campari. Cocktailul Negroni este unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri din lume, originar din Italia. Acesta este preparat din trei ingrediente: gin, vermut dulce și Campari,
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – gin
- Pahar – old fashioned
- Categorie – Campari drinks
- Decoraţiune – o felie de portocală
Se serveşte înainte de mese, seara şi noaptea
Ingrediente:
- 1/3 gin
- 1/3 vermut roşu
- 1/3 Bitter Campari
Apare la Florenţa, între 1920 şi 1925, datorită barmanului Luigi Scarselli. Barurile care-şi dispută paternitatea lui sunt două Giacosa şi Casoni din via Tornabuoi.
Originea acestui cocktail este ciudată. Scarselli, pentru a satisface dorinţa contelui Negroni căruia îi plăcea să adauge la C & C (Cinzano Vermouth cu Campari Bitter) o doză zdravănă de gin, a obţinut acest amestec, ulterior perfecţionată şi denumită chiar Negroni.
In onoarea celui care, fără a şti, îl inventase.
Negroni un aperitiv excelent şi, dacă i se mai adaugă puţin sifon, un drink pentru petrecerile prelungite, a intrat imediat în rândul celor cincizeci de cocktailuri mondiale ale primei codificări IBA din 1961, fiind confirmat şi în cele care au urmat, în al doilea reţetar, dozele ingredientelor au fost exprimate în zecimi de întreg, iar cea de vermut a fost mărită.
Mod de preparare:
Se toarnă ingredientele direct în paharul old fashioned, cu bucăţi de gheaţă şi se amestecă încet.
Se ornează cu felia de portocală cufundată în lichid.
Este important să se folosească ingrediente de calitate superioară pentru a obține cel mai bun gust. De asemenea, pentru cei care preferă un gust mai dulce, se poate folosi vermutul dulce roșu în loc de vermutul dulce clasic.
Savurati!