Cocktail Old Fashioned

Printeaza

Cocktail Old Fashioned din: whisky, zahar, angostura bitter. Old Fashioned este mai mult decât un cocktail; este o piesă de istorie lichidă, care a traversat decenii și a rămas relevant datorită simplității și sofisticării sale.

Fiecare sorbitură de Old Fashioned este o călătorie în timp, către epoca de aur a cocktailurilor.

De-a lungul anilor, au apărut numeroase variații ale Old Fashioned-ului, incluzând folosirea altor tipuri de alcool, precum rom sau tequila, și adăugarea de diferite ingrediente aromatice, cum ar fi siropurile infuzate sau bitters exotice.

  • Calitate – alcoolic
  • Bază alcoolică – whiskey sau whisky
  • Pahar – old fashione
  • Categorie – Whiskey drinks sau Whisky drinks
  • Decoraţiune – o jumătate de felie de porto­cală, una de lămâie, o cireaşă roşie şi un ştir

 

Se serveşte înainte de mese, seara şi noaptea

 

Ingrediente:

  • 4-5 ci scotch whisky sau bourbon whiskey sau rye whiskey
  • un cubuleţ de zahăr
  • 2-3 picături de Angostura Bitter

 

Reţeta a rămas neschimbată de nouăzeci de ani, cu excepţia distilatului care variază în funcţie de gusturi şi de epoci de la Kentucky Straight Bourbon, de la Ohio, Pennsylvania şi Maryland Rye de la începuturi, la Blended Canadian Whisky din epoca prohibiţionismului, până s-a ajuns la cele mai bune scotch whisky de după al ll-lea război mondial.

Constantă a fost şi prezenţa acestui cocktail în cele trei codificări întocmite de International Bartenders Association. în 1961, 1987 şi în 1993.

Mod de preparare:

In paharul old fashioned se pune cubuleţul de zabăr îmbibat cu Angostura Bitter şi se adaugă un jet de sifon.

Se sfărâmă cubuleţul de zahăr; se adaugă jumătatea de felie de portocală, felia de lămâie şi cireaşă roşie.

Se umple paharul cu cuburi de gheaţă şi se completează cu distilatul preferat (bourbon whiskey sau rye whiskey sau scotch whisky).

Se amestecă şi se ser­veşte, lăsând ştirul în pahar, pentru a putea amesteca din când în când băutura.

Cocktail Old Fashioned

Cocktailul a devenit popular la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, fiind servit în multe baruri și cluburi private.

Rețeta tradițională include whiskey (de obicei bourbon sau rye), zahăr, bitter și apă, servite într-un pahar lowball cu gheață și decorat cu o felie de portocală sau o cireașă maraschino.

Ingrediente și Preparare:

  • Whiskey: Se folosește de obicei bourbon sau rye whiskey.
  • Zahăr: Un cub de zahăr sau o linguriță de sirop simplu.
  • Bitter: Angostura bitters este cel mai comun tip utilizat.
  • Apă: Un strop de apă pentru a ajuta la dizolvarea zahărului.
  • Gheață: Se folosește gheață mare, de preferat un singur cub mare pentru a încetini diluarea.
  • Garnitură: Coajă de portocală și/sau cireașă maraschino.

 

Metoda de Preparare:

Pune un cub de zahăr într-un pahar lowball.

Adaugă câteva picături de Angostura bitters peste zahăr.

Toarnă un strop de apă și zdrobește zahărul cu un muddler până se dizolvă.

Adaugă gheață în pahar.

Toarnă whiskey peste gheață.

Amestecă ușor și decorează cu o felie de portocală și/sau o cireașă maraschino.

 

 

Savurati!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bine arata acest cocktail.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.