Cocktail Old Pal
PrinteazaCocktail Old Pal din: whisky, vermouth dry, bitter campari.
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – rye whiskey
- Pahar – cupă mică de cocktail
- Categorie – Campari drinks
- Decoraţiune – fără
Se serveşte înainte de mese
Ingrediente:
- 1/3 rye whisky
- 1/3 vermouth dry
- 1/3 Bitter Campari
Apărut în Statele Unite, în anii ’50, acest cocktail pre dinner a făcut parte din prima codificare IBA din 1961, cu folosirea mixing glass-ului şi a cupei mici de cocktail. Astăzi, în America, este consumat în special în varianta On the rocks.
Un reţetar american din 1935 indica sub aceeaşi denumire sau sub cea de Opening Cocktail. un drink complet diferit de cel pe care-l prezentăm aici, având următoarea compoziţie 1/2 oz. sirop de rodii, 1/2 oz. vermut roşu, 1 şi 1/2 oz. blended whisky.
Era preparat în mixing glass şi servit în cupa mică de cocktail, fiind recomandat a fi consumat după-amiaza, seara şi noaptea. Cu toate că Old Pal nu a mai apărut şi în următoarele reţetare Mondiale IBA, el rămâne un amestec clasic în istoria combinaţiilor de băuturi şi este indicat ca un foarte bun aperitiv de seară.
Preparare:
Se pun ingredientele în mixing glass, cu bucăţele de gheaţă, şi, după o delicată, dar rapidă amestecare cu stirerul, se toarnă, filtrat cu strainerul. în cupa mică de cocktail.
E un cocktail foarte bun si simplu de facut. Plus ca are si Campari care mie imi place enorm