Cocktail Pisco Collins
Printeaza- Calitate – slab alcoolizat
- Bază alcoolică – Pisco
- Pahar – tumbler mijlociu
- Categorie – Pisco drinks
- Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă roşie şi paie
Se serveşte la orice oră
Ingrediente:
- 3/10 Pisco
- 2/10 suc de lămâie
- 1/10 sirop de zahăr
- 4/10 sifon
Acest amestec simplu s-a născut acum circa nouăzeci de ani din creativitatea barmanilor din Statele Unite: este utilizat Pisco, distilatul naţional al ţărilor andine, folosit şi în multe alte băuturi americane.
Cocktailul care, la prima vedere, ar putea părea o variantă a mai cunoscutului Tom/John Collins, are succes şi în Europa datorită proprietăţilor sale de calmare a setei şi parfumului său inconfundabil.
Preparare:
Se toarnă primele trei ingrediente, cu gheaţă spartă, în pahar şi se amestecă rapid. Se adaugă sifonul amestecând mai lent. Se ornează cu felia de lămâie, cireşe roşii şi paie.