Cocktail Pussy Foot
Printeaza
- Calitate – fără alcool
- Bază alcoolică – nici una
- Pahar – tumbler mijlociu
- Categorie – No-alcool drinks
- Decoraţiune – o felie de lămâie, o felie de portocală, o cireaşă roşie şi paie
Se serveşte la orice oră
Ingrediente:
- 1/3 suc de lămâie
- 1/3 suc de portocale
- 1/3 suc de lămâie verde
- câteva picături de sirop de rodii
- un gălbenuş de ou
Pussy Foot apare în Statele Unite, în anii 70, cu o reţetă complet diferită de cea care, după modificări şi variaţiuni, va fi menţionată în codificarea IBAdin 1993.
Preparare:
Se pun ingredientele în shaker, cu gheaţă sfărâmată, şi după ce s-au amestecat energic şi timp îndelungat, se toarnă totul în paharul tumbler mijlociu în care se află câteva cuburi de gheaţă. Se ornează cu felia de lămâie. cu cea de portocală şi cu paie, totul cufundat în lichid.
Variante:
Prima reţetă suna astfel 1/4 oz. suc de lămâie, 1 şi 3/4 oz. suc de portocale, 1 şi 3/4 oz. suc de grapefruit şi câteva picături de sirop de rodii. Pregătit în shaker cu bucăţele de gheaţă, era servit, după filtrare, în paharul tumbler mijlociu plin cu gheaţă. Era decorat cu o cireaşă roşie şi cu paie.