Cocktail Rose
Printeaza
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – Kirsch
- Pahar – cupă mică de cocktail
- Categorie – Vermouth drinks
- Decoraţiune – cireaşă roşie
Se serveşte după-amiaza
Ingrediente:
- 6/10 vermouth dry
- 2/10 kirsch
- 2/10 cherry brandy
Este clasica băutură Short din anii ’30 apreciată mai ales de consumatorii femei.
Preparare:
Ingredientele se pun în mixing glass cu gheaţă sfărâmată şi, după ce au fost amestecate delicat cu stirerul, se toarnă, filtrat prin strainer, în cupa mică de cocktail. Se ornează cu cireaşă roşie pe fundul paharului.
Variante:
Există două variante citate în vechi reţetare internaţionale. Prima este definită oficial ca fiind franţuzească, iar a doua englezească. Versiunea franţuzească se compune din 6/10 gin. 2/10 vermouth dry, 2/10 cherry brandy.
Se prepară în mixing glass, cu bucăţi de gheaţă, şi, după ce totul s-a amestecat cu stirerul, se filtrează cu strainerul şi se toarnă în cupa mică de cocktail. Ingredientele din versiunea englezească sunt următoarele 6/10 gin. 2/10 vermouth dry, 2/10 apricot brandy, câteva .picături de suc de lămâie, câteva picături de sirop de rodii.
Toate se pun în shaker cu bucăţele de gheaţă şi după ce se amestecă rapid se toarnă, filtrate, într-o cupă mică de cocktail pregătită dinainte crusta, adică având marginea umezită cu o felie de lămâie şi aşezată, răsturnat, pe o farfurioară cu zahăr. Se ornează cu cireaşă roşie, în 1961. Comitetul IBAÎnclusese cocktailul Rose pe lista cocktailurilor mondiale, iar reţeta stabilită ulterior era următoarea 2/3 vermouth dry, 1/3 kirsch şi câteva picături de sirop de căpşune.
Cocktailul este preparat în mixing glass cu gheaţă şi se serveşte în cupa mică de cocktail care nu este ornată. Sub forma aceasta, reţeta rămâne în vigoare până la a doua codificare IBA, când este exprimată în zecimi, este scos siropul de căpşune şi se adaugă doza de cherry brandy. Se ornează cu o cireaşă roşie.