Cocktail Rossini
Printeaza
- Calitate – slab alcoolizat
- Bază alcoolică – nici una
- Pahar – flute sau cupă Asti
- Categorie – Wine drinks
- Decoraţiune – fără
Se serveşte la orice oră
Ingrediente:
- 6/10 şampanie sau vin spumos
- 4/10 suc de căpşune
Apărut acum circa treizeci de ani, este numit şi Fragolino (Căpşunică) datorită ingredientului respectiv. Aşa cum am mai spus, este o variantă a faimosului Bellini. datorită faptului că, spre deosebire de acesta, poate fi preparat doar vara, adică în perioada în care se coc căpşunele.
Tocmai din această cauză, băutura are un defect deseori, căpşunele sunt fade. fiind cultivate în seră; pentru a se remedia acest neajuns, se foloseşte un sirop care să îmbunătăţească gustul.
Preparare:
După ce s-au spălat şi curăţat 5-6 căpşune, se amestecă în blender cu câteva picături de lămâie, adăugând, dacă este necesar, şi câteva picături de sirop de căpşune în caz că sucul nu are un gust suficient de pregnant.
Se toarnă amestecul obţinut într-un pahar flute sau într-o cupă Asti, bine răcite în prealabil. Se completează cu şampanie frapată, amestecând delicat cu ştirul.